Kayapınar Belediyesi, Kutlu Doğumu halka birlikte kutladı

Kayapınar Belediyesi tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında, Diyarbakır’daki 3 Büyük AVM’de vatandaşlara gül, lokum ve gül suyu ikram edildi. Kayapınar Belediye Başkan Yardımcısı Şükran Mermut, Kayapınar Belediyesi olarak Kutlu Doğum etkinliğinde halkla birlikte olmak istediklerini söyledi.

Kayapınar Belediyesi, 14-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Kutlu Doğum haftası etkinliklerini sürdürüyor. Etkinlikler kapsamında Diyarbakır’daki 3 büyük Alışveriş Merkezi’nde vatandaşlara gül, lokum ve gül suyu ikramında bulunuldu.
Bu yıl ilk kez Kutlu Doğum haftasını kendi bünyesinde düzenlediği etkinliklerle kutlayan Kayapınar Belediyesi, Başkan Mustafa Kılıç’ın talimatlarıyla, Diyarbakır’daki Ceylan Park, Ninova ve Forum Alışveriş Merkezlerinde kurdukları stantlarla vatandaşlara gül, lokum ve gül suyu ikram edildi. Belediye Başkan Yardımcısı Şükran Mermut ve Kültür İşleri Müdürü Mustafa Çelik’in de hazır bulunduğu etkinliklerde, imam hatip lisesi öğrencilerince ilahiler seslendirildi. Etkinliği memnuniyetle izleyen vatandaşlar, Kayapınar Belediye Başkanı Mustafa Kılıç’a teşekkür ettiler.
Kayapınar Belediye Başkan Yardımcısı Şükran Mermut, etkinlikte yaptığı konuşmada, Kayapınar Belediyesi olarak Kutlu Doğum etkinliğinde halk ile birlikte olmak istediklerine değinerek, “Öteden beri Diyar-i Bekir halkı Hz. Peygamber Sevdalısı olarak bilinir. Kutlu Doğum Haftasının üç faydası vardır. İrfan ziyafeti, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek, son olarak bütün coğrafyalarda Müslüman kardeşlerimiz için manevi yenilenme haftasına dönüşmüştür” dedi.
“TOPLUMSAL GÜVENİMİZ YARA ALMIŞTIR”
Bu seneki Kutlu doğum haftası Hz. Peygamber ve güven toplumu temasıyla kutlandığına işaret eden Mermut, “Toplumsal güvenimiz yara almıştır. En önemlisi de din güvenliğimiz tehdit edilmiştir. Dine güven yara almıştır. Gayemiz güvenen ve güvenilen insanı; Muhammedül Emin’in rahmeti mesajlarından yola çıkarak nasıl inşa edebiliriz? Güven toplumunu nasıl tesis edebiliriz? Daha önemlisi zedelenen din güvenliğini nasıl yeniden tesis edebiliriz. Coğrafyamızın yara alan güven duygusunun yeniden tesis edilmesi için her birimize büyük görevler düşüyor. Geçmişe baktığımız zaman hafızamda birbirine güvenen, komşuluk, akrabalık ve arkadaşlık ilişkileri geliyor. Bunları yeniden sahiplenip yaşama geçirebiliriz. Kutlu doğumun hem milletimize hem İslam Alemine güvenin tesis edileceği yıl olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum. Birbirimizin elinden ve dilinden emin olduğumuz bir toplum olabilme duasıyla” ifadelerini kullandı.