Kayapınar Belediyesi’nden ‘Kadınlar Günü’ etkinliği…

Kayapınar Belediyesi’nce, 8 Mart Dünya Kadınlar günü nedeniyle düzenlenen etkinlikte konuşan Kayapınar Kaymakamı ve Kayapınar İlçe Belediye Başkanı Mustafa Kılıç’ın eşi Hanımefendi Hatice Kılıç, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayarak, “Kadınlar olarak en büyük arzumuz, en büyük isteğimiz huzurun, kardeşliğin ve dostluğun dünyayı şefkatle, sevgiyle sardığını, kucakladığını görmektir. Bunun gerçekleşmesi için de yine görev öncelikle bize düşmektedir” dedi.

Kayapınar Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir etkinlik düzenlendi. Kayapınar Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy, Kayapınar İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanı Mustafa Kılıç’ın eşi Hanımefendi Hatice Kılıç, Vali Yardımcısı Tuğba Koşal, Kayapınar Belediye Başkan Yardımcıları Emine Kahraman ve Şükran Mermut, Sur İlçe Emniyet Müdürü Asuman Karacuk, Kamu kurum ve kuruluş müdürlerinin eşleri ve çok sayıda kadın katıldı.

KADINLARA KARANFİL DAĞITILDI

Program öncesi Kayapınar Belediyesi Kadın Birimi üyeleri, etkinliğe katılan kadınlara Kadınlar günü münasebetiyle karanfil dağıttı.

HANIMEFENDİ KILIÇ KADINLAR GÜNÜNÜ KUTLADI

Kayapınar Kaymakamı ve Kayapınar İlçe Belediye Başkanı Mustafa Kılıç’ın eşi Hanımefendi Hatice Kılıç etkinlikte yaptığı konuşmada, Tarih boyunca birçok toplumda erkeklerin gölgesinde kalan kadınların, bugün yaşadıkları ülkenin ve dünyanın geleceğinin inşa edilmesinde daha fazla söz sahibi olmak istediklerini dile getirerek, “İletişim ve bilgi çağında, bu arzu ve istekler, hem küresel bir şekle bürünüyor hem de çok boyutlu bir süreci zorunlu kılıyor. Birçok ülkede siyasal, sosyal ve ekonomik alanda daha aktif rol oynamak isteyen kadınlar, yaşadığımız çağın gereklerine tamamen ters bir şekilde ayrımcılığa maruz kalabiliyor. Ne yazık ki, çalışan kadın, okuyan kadın, siyasette rol alan ve almak isteyen kadın, erkeklere kıyasla daha zor şartlara katlanmak durumunda” diye konuştu.

KADINLARIMIZ KÜLTÜREL BİR BİRİKİME SAHİPTİRLER

Hanımefendi Kılıç, Türk kadının, dünya kadınlarının hak arayışlarına ve gelişim süreçlerine katkı yapabilecek bir kültürel birikime sahip olduğunu ifade ederek, Türk medeniyetinin inşasında kadın ve erkeğin ortak rol oynadığını; Türk kadınının devlet yönetiminden eğitime, kültürden sosyal yaşama kadar her alanda erkeğin yanı başında yer aldığını ifade etti.

Kılıç, “Kadınlar olarak en büyük arzumuz, en büyük isteğimiz huzurun, kardeşliğin ve dostluğun dünyayı şefkatle, sevgiyle sardığını, kucakladığını görmektir. Bunun gerçekleşmesi için de yine görev öncelikle bize düşmektedir. Bu inançla, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü içtenlikle kutluyor, başta şehit anaları olmak üzere ülkemin tüm kadınlarını saygıyla, sevgiyle selamlıyorum” diye konuştu.

Etkinlik daha sonra, programa katılan kadınlara yönelik yemek verildi. Yemeğin ardından Kadınlar günü nedeniyle hazırlanan yaş pasta kesildi.

KAYAPINAR BELEDİYESİ BASIN BÜROSU