Kayapınar Belediyesi’nden evde bakım hizmeti

Kayapınar Belediyesi’nce, İlçe sınırları içerisinde yardıma muhtaç, yalnız bırakılmış, kendi ihtiyaçlarını tek başına karşılayamayan yaşlılara yönelik ‘evde bakım’ hizmeti başlatıldı. Kayapınar Belediye Başkanı Mustafa Kılıç’ın talimatı ile Sosyal Destek hizmetleri tarafından yürütülen evde  bakım hizmetleri kapsamında, ziyaret edilen yaşlıların sıcak yemeklerinden, evde bakımlarına kadar tüm ihtiyaçları karşılanıyor.

Kayapınar Belediyesi tarafından yeni bir hizmete daha imza atıldı. Kayapınar Belediye Başkanı Mustafa Kılıç’ın talimatıyla, Kayapınar İlçesinde yaşayan maddi durumu düşük ve yaşlı insanlara yönelik ‘evde bakım’ hizmeti başlatıldı. Kayapınar Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Birimi tarafından yürütülen Evde Bakım hizmetleri çerçevesinde, Yalnız yaşadığı, yardıma ihtiyaç olduğu tespit edilen yaşlılara yönelik hizmetler gerçekleştiriliyor.

BAŞKAN KILIÇ’TAN ESMA ANNE’YE ZİYARET

Kayapınar Belediye Başkanı Mustafa Kılıç, Evde bakım hizmeti ekibi ile birlikte tek başına yaşayan Esma Camtusun’u evinde ziyaret etti. 28 yıl önce eşini kaybettikten sonra tek başına yaşayan Esma Anne ile sohbet eden Başkan Kılıç, isteklerini sordu. Kayapınar Belediye olarak, yaşlıların yanında olacaklarını ifade eden Başkan Kılıç, Esma Camtusun’a tüm ihtiyaçlarının giderileceğini söyledi.

TEK BAŞINA YAŞAYAN YAŞLI İNSANLARIMIZA HİZMET EDİYORUZ”

Kayapınar Belediye Başkanı Mustafa Kılıç, Tek başına yaşayan, kendi ihtiyaçlarını sağlıklı bir şekilde gideremeyen yaşlılara hizmet verdiklerini söyledi. Yalnız yaşadığı, yardıma ihtiyacı olduğunu tespit edilen yaşlılara yönelik yürüttükleri evde bakım hizmeti hakkında bilgi veren Mustafa Kılıç, şöyle dedi: "Kayapınar Belediyemiz bünyesinde bir ilk gerçekleştiriyoruz. Evde bakım hizmeti sunduğumuz yaşlılarımıza, hijyen bir yerde yaşamaları için ev temizliği yapıyoruz. Onlara yemek yapıyoruz. Kişisel bakımlarını, temizliklerini yapıyoruz”

YAŞLILARA REFAKAT HİZMETİ DE SUNULUYOR

Başkan Kılıç, Evde bakım hizmetinin yanı sıra yaşlılara refakat hizmeti de sunduklarını belirterek, “Hasta olan yaşlılarımızı hastaneye götürüyoruz. Bunun yanında hastanedeki işlemleri boyunca onlara eşlik ediyoruz. Sadece hastaneye getirip götürme dışında kendilerinin yalnız başına yapamayacağı bütün işlemler için onlara refakat ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“BÜTÜN İHTİYAÇLARINI KARŞILIYORUZ”

Yaşlıların bütün ihtiyaçlarını da karşılamaya hazır olduklarını vurgulayarak, “Kayapınar nüfusuna kayıtlı yaklaşık 400 durumu düşük aile var. Bunların içerisinde engelli kardeşlerimiz, yaşlı vatandaşlarımız var. Bunlar için bir çalışma hazırlattık. Sıcak yemeklerinden, evde bakımlarına kadar tüm ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Yaşlı ailelerimizin evlerine giden birimler, temizlik ve tüm bakımlarını yapıyorlar” dedi.

Başkan Kılıç, Esma Camtusun’a yaptığı ziyaret ardından TOKİ Sosyal konutlarda ikamet eden vatandaşlarla görüştü. Sorunlarını ve sıkıntılarını dinleyen Başkan Kılıç, konutlarda çocuk oyun alanları ve Taziye evinin yapılması için talimat verdi.

KAYAPINAR BELEDİYESİ BASIN BÜROSU