Onlar Dağ’a, biz Çanakkale’ye gönderiyoruz

Şehit ve Gazi çocuklarını Çanakkale’ye uğurlama töreninde konuşan Kayapınar Kaymakamı ve Kayapınar Belediye Başkanı Mustafa Kılıç, DBP’li belediyelerin Eğitim destek evlerinde verdikleri eğitimle çocukları dağa, kendilerinin ise Çanakkale’ye gönderdiklerini söyledi.

Diyarbakır’ın Kayapınar Belediyesi ilk kez şehit ve Gazi Çocuklarını Çanakkale’ye gönderdi. Kayapınar Belediyesi’nde toplanan 40 Gazi ve Şehit çocuğu, Çanakkale’ye Kayapınar Kaymakamı ve Kayapınar Belediye Başkanı Mustafa Kılıç ile Anadolu Kamuda çalışan Şehit ve Gazi Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Büyükburç, Muharip Gaziler Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Siraç Ezer ve aileleri tarafından uğurlandı.

BAŞKAN KILIÇ’A TEŞEKKÜR BELGESİ

Uğurlama öncesi Anadolu Kamuda çalışan Şehit ve Gazi Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Büyükburç, Muharip Gaziler Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Siraç Ezer, Kayapınar Kaymakamı ve Kayapınar Belediye Başkanı Mustafa Kılıç’a, desteklerinden dolayı teşekkür belgesi verdi.

“ÇOCUKLARIMIZIN ÇANAKKALE’Yİ GÖRMEYİ ÇOK ARZULUYORDUK”

Uğurlama töreninde konuşan Kayapınar Belediye Başkanı Mustafa Kılıç, Şehit dernekleri ile sık sık bir araya geldiklerini ifade ederek, “yine bir araya geldiğimiz bir günde, ‘Çocuklarımızı dedelerimizin birlikte savaştığı topraklara gönderelim. Oradaki şehitlerimizin manevi havalarını tatsınlar istedik’ Ve bunu hayata geçirdik. 40 çocuğumuzu bugün Çanakkale’ye gönderdik. Bu çocuklarımız Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın programına katılacaklar. Tabi öncesinde bir İstanbul gezisi yapılacak. Daha sonra Çanakkale ve ardından Diyarbakır’a dönecekler” dedi.

“ÇANAKKALE BİRLİK VE BERABERLİĞİN MAYASIDIR”

“Bu toprakları bize vatan yapan atalarımız Çanakkale’de savaşmışlardı” diyen Başkan Kılıç, Aslında Çanakkale birlik ve beraberliğin mayasıdır. Burayı görmelerini biz de çok arzu ediyorduk. Onlar için bir farklılık olacak. Orayı görüp, dönecekler. İnanıyorum ki manevi bir havaya bürünüp tekrar Diyarbakır’a dönecekler. Diyarbakır’a döndükleri vakit eminim çok daha farklı olacaklarına inanıyorum. Bu sebeple böyle bir organizasyonu yaptık” ifadelerini kullandı.

“ONLAR DAĞ’A BİZ ÇANAKKALE’YE GÖNDERİYORUZ”

Başkan Kılıç, daha önce Kayapınar Belediyesi’nde Kültür evinde çocukları yetiştirip Dağ’a gönderildiğini belirterek, “Artık çocuklarımızı Çanakkale’ye yani Dedelerimizin birlikte savaştığı topraklara gönderiyoruz. İşte farklılık ta bu olsa gerek” diye konuştu.

“ŞEHİT AİLELERİ İLE YAKINDAN İLGİLENİYORUZ”

Şehit Aileleri ile birlikte çalışmaya devam ettiklerini vurgulayan Başkan Kılıç, “Onlara ziyaretlerimiz devam ediyor. İstihdam konusunda yardımcı oluyoruz. Ayrıca, Şehit Aileleri Dernekleri ile ortak bir projemiz var. Daha farklı şeyleri de yapacağız.  Yine Kültür Merkezinde Derneğimize bir yer tahsis ediyoruz. Ayrıca şepit ve gazi çocuklarımıza kendi himayemizde kurslar veriyoruz, eğitimleri ve materyal konusunda yardımcı oluyoruz. Kendi hocalarımızla birlikte hafta sonlarında akademik kursları vermeye devam edeceğiz. Yine böyle sosyal etkinlikler açısından Türkiye’nin diğer yerlerinde geziler planlıyoruz. Yazın tatil organizasyonları yapacağız” şeklinde konuştu.

Çocuklarla yakından ilgilenen Başkan Kılıç, daha sonra uğurladı.

KAYAPINAR BELEDİYESİ BASIN BÜROSU